IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
11:45 | 29 октомври 2020
Обновен: 01:46 | 30 април 2024

17 влечуги прибра общинският змиеловец във Варна 

Змиите 47-годишният Боян Благоев лови с голи ръце, без никаква специална екипировка

По материала работи: Слав Велев
17 влечуги прибра общинският змиеловец във Варна 

17 заловени змии, сред които една пепелянка. Това е равносметката на наетия от Община Варна ловец на влечуги за 3 месеца работа, пише Пламен Петров за Дарик

 

Змиите 47-годишният Боян Благоев лови с голи ръце, без никаква специална екипировка. Със себе си не носи противоотрова, няма и застраховка „Живот”. 

 

 

За да реагира на подадения сигнал за забелязана змия разполага с 2 часа. Винаги обаче се отзовава доста по-бързо, тъй като шансът да пипне влечугото тогава е доста по-голям. Змии е залавял до Козирката, на детски площадки, паркинг на хипермаркет и на плажа.  

 

Най-голямата заловена от Боян змия е дълъг 1.70 метра смок. Пепелянката хваща в офис на островната зона. В „Св. Св. Константин и Елена” Боян това лято залавя и змиегущер, след 3 сигнала за животното. Този интересен представител на влечугите достига на дължина до метър и половина и е най-големият гущер, срещащ се в България, а и в цяла Европа.

 

Заловените влечуги ловецът прибира в чувал, след което ги пуска на свобода извън града. Имал е случай водна змия да пробие чувала и да избяга, докато пътува към мястото за пускане. Залавя влечугото беглец чак на другия ден, като змията пътува с него в колата през цялото време. 

 

За Община Варна змиеловецът работи на граждански договор, който изтича след броени дни. Получава по 25 лв. за посещение на място по сигнал и още 25 лева за всяка хваната змия. 

 

Още за Боян Благоев и неговата работа като общински змиеловец чуйте в интервюто на Пламен Петров

Коментари

Новини Варна