IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:30 | 29 октомври 2020
Обновен: 23:19 | 25 април 2024

Възстановяват част от влаковете между Добрич и Варна

Общо шест крайградски пътнически ЖП-линии ще бъдат обслужвани отново. Останалите ще продължат да бъдат заменени от автобусен транспорт

По материала работи: Слав Велев
Снимка: БДЖ

От 4 ноември (сряда) ще бъде възстановено движението на някои от влаковете, които пътуват по маршрута между Добрич и Варна, съобщават от БДЖ.

Общо шест крайградски пътнически влака ще бъдат обслужвани отново от дизелова мотриса. Останалите влакове ще продължават да бъдат заменени от автобусен транспорт.


Възстановено ще бъде движението на следните влакове:
 

- крайградски пътнически влак № 28201 от Добрич за Варна, който заминава от гара Добрич в 05:15 ч.
 

- крайградски пътнически влак № 28200 от Варна за Добрич, който тръгва от гара Варна в 07:36 ч.


- крайградски пътнически влак № 28203 от Добрич за Варна, който заминава от гара Добрич в 09:24 ч.


- крайградски пътнически влак № 28202 от Варна за Добрич, който тръгва от гара Варна в 12:45 ч.


- крайградски пътнически влак № 28207 от Добрич за Варна, който заминава от гара Добрич в 15:10 ч.


- крайградски пътнически влак № 28206 от Варна за Добрич, който тръгва от гара Варна в 20:10 ч.

 

Поради промяна в организацията на транспортното обслужване във връзка с модернизация и реконструкция на гара Синдел и съобразяването с наличния подвижен състав два крайградски пътнически влака, които пътуват между Добрич и Варна, както и четири крайградски пътнически влака по маршрут Добрич-Кардам-Добрич, ще продължават да бъдат обслужвани от автобусен превоз.
 

Нощните влакове № 2627 от София за Варна и № 2626 от Варна за София ще обслужват пътниците за и от Добрич със спални вагони само до и от гара Повеляново. Превозът на пътниците за и от тези влакове в участъка между Повеляново и Добрич ще продължава да се осъществява с автобуси.
 

Клиентите на БДЖ могат да се информират за актуалното разписания на влаковете от електронния пътеводител на официалната страница на дружеството (bdz.bg), от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Коментари

Новини Варна