IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
12:00 | 29 октомври 2020
Обновен: 08:18 | 22 април 2024

Стотици заразени учители, ученици и деца във Варна с COVID-19

Над 200 са вече случаите на коронавирус в системата на общинското образование

По материала работи: Слав Велев
Стотици заразени учители, ученици и деца във Варна с COVID-19

Над 200 ученици и учители във Варна са заразени с COVID-19. В това число влизат и децата и преподавателите от детските градини, съобщи шефката на общинската дирекция "Образование" Лилия Христова, предаде Радио Варна.

 

Във Варна и областта всички училища имат готовност за преминаване към онлайн обучение. Смятам, че няма да имаме проблеми, защото вече сме тествали този вариант. Това коментира Венцеслава Генова, началник на РУО - Варна. Припомняме, от днес гимназисти ще учат в електронна среда, няма да се провеждат и екскурзии. Спират се извънкласните дейности и за по-малкуте ученици.

 

Няма училище, в което да е достигнат критичният процент от 20 заболели, за да се преминава в извеждане в обучение в електронна среда, каза още Генова. 

 

Всчики директори изградигиха своя алгоритъм за привключване от присъствена към електронна форма, всички училища избраха към една електронна платформа, посочи оше Генова.

 

Подробностите чуйте от репортажа на Даниела Стойнова

Коментари

Новини Варна