IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:35 | 29 октомври 2020
Обновен: 02:41 | 24 април 2024

Балабанов: Тежката обстановка не се е отразила на капиталовата програма на общината

Следващата сесия на ОбС Варна ще бъде насрочена, след като се получи офертата на ЕБВР за кредит за "Градски транспорт"

По материала работи: Слав Велев
Тодор Балабанов/Снимка: Черно море/АРХИВ

Пандемията от коронавирус засега не налага актуализация на общинския бюджет на Варна. При данъчните приходи изпълнението е по-голямо от миналата година. Изоставане обаче има при неданъчните приходи.  Част от причините за това са липсата на постъпленията от „синя зона” и намалелия брой пътници в градския транспорт по време на извънредното положение. Това заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик председателят на общинския съвет в морския град Тодор Балабанов, който отбеляза, че тежката обстановката не се е отразила на изпълнението на заложената капиталова програма.

 

В местния парламент очакват оферта от Европейска банка за възстановяване и развитие за отпускане на кредит за дружеството „Градски транспорт”. Когато тя пристигне, ще бъде насрочена и следващата общинска сесия.

 

„Комисиите не са спирали да заседават, като единствено през извънредното положение това беше онлайн. В момента въвеждаме нова система на работа, която от техническо естество ще улесни работата на съветниците и администрацията, но и ще даде по-голяма прозрачност и възможност на всеки да се запознае с нашата работа. Въпреки че на комисиите и сесиите не се допускат граждани, те могат чрез сайта ни да правят предложения и възражения”.

 

Протестите не са оказали пряко влияние върху местната власт, смята Балабанов. Според него заради опитите те да бъдат политизирани и яхнати от партии много хора да се отдръпнали. По думите му няма отлив на членове от организацията на ГЕРБ във Варна.  

 

Предвижда се облекчение на охранителния режим в някои от нощните заведения, като предложенията са съгласувани с МВР, каза още Тодор Балабанов. 

 

Целият разговор на Наталия Господинова с председателя на ОбС Варна чуйте ТУК

Коментари

Новини Варна