IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:01 | 29 октомври 2020
Обновен: 01:49 | 25 април 2024

РЗИ: COVID-oгнищата във Варна са основно в семейства

Четирима починаха през последната седмица

По материала работи: Слав Велев
РЗИ: COVID-oгнищата във Варна са основно в семейства

Случаите на заразени с коронавирус и във Варна се увеличават, макар че днес са 146, а вчера бяха 169. Това коментира д-р Дочка Михайлова-директор на РЗИ в морската столица, цитирана от Радио Варна. Четирима са починалите през последната седмица, един през последното денонощие. Разспространението на заразата е дифузно, но има и много семейни огнища, обяясни още тя.

 

86 проверки са извършени в различни обекти за спазване на противоепидемичните мерки, като са връчени 25 предписания на големи търговки обекти и битови и промишлени стоки и са съставени 3 акта.

 

Д-р Михайлова и д-р Елена Генева-заместник-директор на здравната инспекция я обобщиха ситуацията в града и региона.


Областният управител на Варненска област Стоян Пасев отново припомни, че всички здравни заведения трябва да открият още легла за болни от коронавирус, това предстои и в болницата в Девня, но там има недостиг на  медицински специалисти.Обсъжда се и да се обособи детско отделение в някоя от болниците, за да бъдат децата отделени от възрастните с това заболяване.

 

Чуйте какво споделиха от РЗИ и местния щаб във Варна в звуковия фаил

Коментари

Новини Варна