IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
10:40 | 30 октомври 2020
Обновен: 23:51 | 25 април 2024

Екшън на яз. Цонево: Бракониери опитаха да прегазят служители на ИАРА (СНИМКИ)

По материала работи: Слав Велев
Снимки: ИАРА

Почерпени бракониери избягаха от проверка на служители на Агенцията по рибарство и аквакултури (ИАРА), като едва не блъснаха инспекторите. За случая, станал в сряда, 28 октомври, съобщиха от Агенцията.

 

Към 16.00 часа в посочения ден, след продължително наблюдение с оптични уреди, служители на ИАРА във Варна забелязват лица с лодка, извършващи незаконен стопански риболов на язовир Цонево. Инспекторите изчакват бракониерите да извадят от язовира мрежите и ги проследяват до автомобил, собственост на едно от лицата, където виждат съхраняването на мрежите в чувал и поставянето им в багажника на автомобила.

Служителите на ИАРА препречват пътя на нарушителите със служебен автомобил и сe легитимират със служебни карти с цел  да извършат проверка. Шофьорът, във видимо неадекватно и нетрезво състояние, в стремежа си да избяга от местонарушението потегля с автомобила, като с действията и реакциите си се опитва да блъсне служителите с контролни функции. Бракониерът губи контрол над превозното средство и се удря последователо в няколко дървета. След продължителния екшън инспекторите успяват да изземат средствата и уредите, с които е извършено деянието, а нарушителите успяват да избягат покрай гористата местност около язовира.

След потърсена помощ на телефон 112 и със съдействието на МВР, самоличността на бракониерите е установена и са задържани. По случая тече полицейско разследване и детайлна проверка в прокуратурата. Предстои съставянето на актове за нарушаване разпоредбите на Закона за рибарството и аквакултурите.

 

 

Коментари

Новини Варна