IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
10:50 | 30 октомври 2020
Обновен: 06:44 | 26 април 2024

Неволите на Иван Иванов не свършват! След боя и коронавируса, БСП-Варна сне доверието си от депутата, той пък плаши със съд

По материала работи: Слав Велев
Иван Иванов

Неволите на депутатът от "БСП за България" Иван Иванов не свършват! След междупартийните обвинения за боя на "Македония" и коронавируса, БСП-Варна сне доверието си от народния представител. За това съобщиха от местната структура на партията в морската столица. 

 

 

От Градския съвет свързват варненския депутат с побоя над председателя на Общинския съвет на БСП-Долни Чифлик - Валентин Вълчев на 20 октомври тази година. Сред другите причини за свалянето на политическо доверие се посочват предходни случаи на отправяне на заплахи към съпартийци, оказване на натиск, както и работа срещу интересите на БСП и в полза на нейните политически опоненти.

 

"Позицията на Градския съвет на БСП-Варна е, че такъв човек няма място в редиците на Българската социалистическа партия и настояваме на основание чл.12 от Устава на БСП, за неговото изключване", се казва в позицията на  варненските социалисти, изпратена до Общопартийната контролна комисия и националното ръководство на БСП.

 

„До този момент нито един разследващ орган, институция или партиен орган не ме е потърсил във връзка с казуса с председателя на БСП-Долни Чифлик Валентин Вълчев”, реагира депутатът с публикация във Фейсбук профила си. 

 

„Категоричен съм, че не съм имал близък контакт с Вълчев от близо година, камо ли да съм имал физическа саморазправа с него. Бързата реакция на някои партийни функционери с въпросната декларация показва, че целта са вътрешнопартийни дивиденти предвид предстоящото заседание на областния съвет на партията, а не разкриване на обективната истина. Заявявам готовност да съдействам на всички органи истината за коментирания инцидент да бъде разкрита. 

 

 

Що се отнася до другото обвинение в позицията на Градския съвет, че съм работел против интересите на БСП, това е следващата лъжа. Комично е да бъда обвиняван в това от градския председател Борислав Гуцанов, който открито предпочете друга кандидатура за кмет на последните местни избори, вместо избраната от БСП. Нещо повече, повече от година Борислав Гуцанов е със свалено политическо доверие от Изпълнителното бюро на НС на БСП, тъй като към момента няма решение, което да го е отменило.

 

Ще предприема всички законови действия срещу тези неверни факти и обстоятелства изложени в позицията на ГС на БСП водещи до състав на престъпление – набеждаване”, заявява Иванов в съобщение във Фейсбук.

Коментари

Новини Варна