IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:25 | 30 октомври 2020
Обновен: 15:07 | 13 април 2024

Наказват ветеринар от Тервел заради случая с Жан-Клод Ван Дам

По материала работи: Слав Велев
Наказват ветеринар от Тервел заради случая с Жан-Клод Ван Дам

С три месеца лишаване от правото да практикува и заличаване от Регистъра на Българския ветеринарен съюз да бъде наказан ветеринарят от Тервел, оформил документите на кучето Рая. Според Областната комисия по контрол и професионална етика Иван Хорозов е нарушил Закона на съсловната организация, като не е спазил правилата на кодекса за добра ветеринарномедицинска практика и професионална етика и е уронил престижа на професията.

 

Ветеринарният лекар д-р Иван Хорозов, който постави ваксините на кучето Рая, е уронил престижа на съсловната организация, за което трябва да му бъдат отнети правата за срок от три месеца. Това е единодушното решение на Комисията по контрол и професионална етика в Добрич, заяви за БНР нейният председател д-р Ангелин Георгиев. Припомням, че заради неточности в документите на кучето то трябваше да бъде умъртвено в Норвегия, но беше спасено след призив в социалните мрежи на актьора Жан-Клод Ван Дам. Съставеният акт срещу д-р Иван Хорозов ще бъде изпратен до Комисията по професионална етика в София, както и до председателя на Българския ветеринарен съюз, които трябва да се произнесат окончателно.

Коментари

Новини Варна