IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
08:50 | 7 ноември 2020
Обновен: 04:54 | 26 април 2024

1500 ковид-легла осигуряват варненските хотели

Триажният кабинет (фургон) е вече пред Инфекциозната болница в града

По материала работи: Слав Велев
1500 ковид-легла осигуряват варненските хотели

1500 легла ще осигурят варненските хотели за изолация и лечение на болни от коронавирус. Това заяви областният управител на Варна Стоян Пасев.

 

Триажният кабинет вече е разположен пред сградата на Инфекциозната болница в града. Очаква се да заработи в следващите 24 часа, съобщи още губернаторът на морската столица.

 

От вчера пред големите държавни болници в страната по заповед на здравното министерство трябва да има фургони за преглед на пациенти със съмнение за
коронавирус

 

До 24 часа ще заработят фургоните за изследване на пациенти със съмнения за коронавирус. Идеята е там да се правят бързи антигенни тестове също и да облекчи малко работата на лекарите на първа линия с вируса, уточни Пасев.


Помощ в изследванията са предложили и две поликлиники в града, които предложили кабинети в близост до рентгенови апарати - Градска и Курортна болници.

 

В Инфекциозната болница във Варна вече има три екипа с трима доктори. През изминалата седмица са открити още 300 легла за лечение на болни с COVID-19, но и това не е достатъчно, обяви областният управител.

 

До края на следващата седмица ще бъдат открити още 600 легла, допълни той.


За 10 часа е планирано заседание на Общинския оперативен щаб за борба с пандемията, съобщи още Пасев.

Коментари

Новини Варна