IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
09:10 | 7 ноември 2020
Обновен: 00:08 | 3 май 2024

ОУ "Иван Вазов", с починалата директорка в Провадия, премина на дистанционно обучение

Заразена е и една от учителките в местна детска градина

По материала работи: Слав Велев
ОУ "Иван Вазов", с починалата директорка в Провадия, премина на дистанционно обучение

Основно училище „Иван Вазов“ в Провадия от петък премина в дистанционна форма на обучение, след като вчера почина директорката на училището, която беше заразена с коронавирус. Дистанционното обучение ще продължи 10-тина дни, през които цялата сграда на учебното заведение ще бъде дезинфекцирана.Това каза за Радио Варна кметът на общината Жоро Илчев.


В петък 6 ноември е установен случай и на заразена с коронавирус учителка в една от детските градини в град Провадия, каза още Илчев. Взето е решение децата от съответната група да бъдат разпуснати и да не посещават детското заведение за 10 дни.

 

25 души от община Провадия с коронавирус са на домашно лечение, трима души са хоспитализирани, 14 са под карантина, починали са 5 души.

 

Като сравнително спокойна определи обстановката в общината кметът на Провадия. Хората спазват дистанция и носят маски, допълни той.

 

До момента няма установен случай на заразен служител на общинската администрация, но от понеделник на всеки, който влиза в сградата на общината ще бъде измервана температурата.

Коментари

Новини Варна