IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
10:20 | 7 ноември 2020
Обновен: 22:51 | 16 май 2024

РЗИ глоби автомивка, вдигала шум

Водата в с. Голица не става за пиене

По материала работи: Слав Велев
РЗИ глоби автомивка, вдигала шум

За периода от 30.10.2020 г. до 05.11.2020 г. служители на отдел Държавен здравен контрол във Варна са извършили проверки в 7 обекта, във връзка със спазването на заповедите, свързани с въсведената у нас извънредна епидемична обстановка, съобщават от РЗИ.

 

Проверките са извършени в училища, детски градини, здравни кабинети към тях, центрове за работа с деца, плувни басейни, хипермаркети, супермаркети, магазини за хранителни стоки, ресторанти, сладкарници, заведения за бързо хранене и др.

 

 

Връчени са 2 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки във връзка с установени наднормени нива на шум от автомивка в гр. Варна и за нестандартни проби вода от централното водоснабдяване на с. Голица, общ. Бяла.

 


Служители на отдел ДЗК са включени в графика на Летище Варна. За периода е осъществен контрол на пристигнали 2032 пътника.

 

Служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са извършили 9 проверки, от които: 2 в дрогерии, 1 в ЦСМП и 6 в лечебни заведения за извънболнична помощ.

 

Няма наложени административни санкции.

Коментари

Гост ( преди 3 години )
Голица е в Община Долни чифлик, Горица е в Бяла!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна