IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:45 | 11 ноември 2020
Обновен: 09:39 | 20 януари 2021

Пускат на концесия част от морски плаж „Хижа Черноморец – юг“

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 11 911,56 лева без ДДС

По материала работи: Слав Велев
Пускат на концесия част от морски плаж „Хижа Черноморец – юг“

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за част от морски плаж „Хижа Черноморец – юг“, община Варна, област Варна, съобщиха от пресцентъра на МС. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

 

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 11 911,56 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове – обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

 

С настоящото решение се цели да се обезпечи част от морски плаж „Хижа Черноморец – юг“, община Варна, област Варна със задължителните дейности по ЗУЧК – осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Коментари

Новини Варна