IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:50 | 14 ноември 2020
Обновен: 14:55 | 7 май 2024

Потърпевши: Община Варна прекалява! Глобяват масово за паркиране пред блока в широк център

Стотици фишове за по 50 лева залепят през почивните дни в зони, в които се е паркирало винаги досега

По материала работи: Слав Велев
Потърпевши: Община Варна прекалява! Глобяват масово за паркиране пред блока в широк център

Варненци се жалват от глоби за неправилно паркиране, които според тях са напълно необосновани. От месец-два насам Община Варна се е активизирала да глобява за неправилно паркиране в зоните граничещи с втория етап на синята зона във Варна, които побраха допълнителен наплив от автомобили, заради разширяващият се обхват на платеното паркиране в морската столица. Така служителите на реда обикалят с кочани, предимно в почивните дни и глобяват наред.

 

В глобите и спазването на реда няма нищо лошо, но не може зони около блока изведнъж, след цял живот изоставяне от страна на общината и поддържани от самите нас, да се превръщат по документи в градинки или тротоари. Местата за паркиране около блоковете в широката централна част на града са оскъдни. Цял живот паркирам в тази кал, която от миналия петък се оказа градинка, жалва се Петър Крумов, който живее в района на новопострения булевард "Васил Левски" във Варна.

 

Оплаквания има и от района на "Кръглата банка" и Лятно кино "Тракия", където са вдигани коли от улицата пред блоковете. С фишове с глоби са се сдобили и всички по бул. "Сливница" в района, коiто паркират в калта или в пространството пред блоковете си.

 

Хората са възмутени от отношението на местната власт към тях. "Това са места, на които се е паркирало винаги и от общината знаят много добре, че е така, защото просто в рaйона липсва всякаква организация и адекватна планировка. Най-лошото е че ние няма къде да паркираме и сме поставени в патова ситуация", жалва се още Крумов.  

Коментари

Емилия ( преди 2 години )
Аз също съм потърпевша и през следващите избори дано спечели някой кмет, който да помисли малко и за паркинги покрай блоковите пространства. Не може на два съседни блока по 100 апартамента да има паркинг за неповече от 50 коли, ясно е че ще паркират покрай пътя или върху калта " зелени зони", които никога не са били зелени, поне да се пригодят за паркинги. Не съм съгласна да плащам глоба 50 лева след като общинарите не са се погрижили да осигурят достатъчно паркинги в района.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
ККрайчев ( преди 3 години )
Портних, СТИГА с тия хиени "служители на реда"!? Това са ...*** и фашистите да дойдат на власт те пак ще са там!? Ама ще ти изедят главата за безхаберието ти какви ги вършат...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 0
Пефтичев ( преди 3 години )
Пълна липса на решения, всеки може да глобява! Но това натрупва определени усещания за следващите избори, защото на миналите имаше шанс за промяна, но варненци го проспаха...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
опетков ( преди 3 години )
Ами идва край на беззаконието, безхаберието и "паркирането открай време" в градинки, тротоари ". Крайно време беше. Странно е, че вашето вестниче защитава хаоса и наглостта на шофьорите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 6 rate up comment 4
Borislav ( преди 3 години )
Сори. Скоро няма избори. Следващия път мислете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 0
Общинска полиция ( преди 3 години )
Още няколко пъти като ви нарисуваме и ще влезете в правия път
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 17 rate up comment 3
Георги ( преди 3 години )
rate down comment 2 rate up comment 6
Ранго ( преди 3 години )
Що за глупава статия? Глобяват в събота и неделя и се прави връзка със синя зона, която неработи тогава. Другия както и журналиста най вероятно, го е жегнало за да напише статията, видетели 20 години паркирал в кал и всичко му било ок, тя как да цъфтят цветя на тая кал, като 20 години все някой гази там, източва си маслото, сменя си гумите или си мие колата. Не глоби а паяка да чисти такива с акт за собственост на калта.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 10 rate up comment 7
Новини Варна