Варна 12°
fallback
Новини Варна
15:50 | 14 ноември 2020
Обновен: 08:37 | 19 май 2024

Потърпевши: Община Варна прекалява! Глобяват масово за паркиране пред блока в широк център

Стотици фишове за по 50 лева залепят през почивните дни в зони, в които се е паркирало винаги досега

По материала работи: Слав Велев

Варненци се жалват от глоби за неправилно паркиране, които според тях са напълно необосновани. От месец-два насам Община Варна се е активизирала да глобява за неправилно паркиране в зоните граничещи с втория етап на синята зона във Варна, които побраха допълнителен наплив от автомобили, заради разширяващият се обхват на платеното паркиране в морската столица. Така служителите на реда обикалят с кочани, предимно в почивните дни и глобяват наред.

 

В глобите и спазването на реда няма нищо лошо, но не може зони около блока изведнъж, след цял живот изоставяне от страна на общината и поддържани от самите нас, да се превръщат по документи в градинки или тротоари. Местата за паркиране около блоковете в широката централна част на града са оскъдни. Цял живот паркирам в тази кал, която от миналия петък се оказа градинка, жалва се Петър Крумов, който живее в района на новопострения булевард "Васил Левски" във Варна.

 

Оплаквания има и от района на "Кръглата банка" и Лятно кино "Тракия", където са вдигани коли от улицата пред блоковете. С фишове с глоби са се сдобили и всички по бул. "Сливница" в района, коiто паркират в калта или в пространството пред блоковете си.

 

Хората са възмутени от отношението на местната власт към тях. "Това са места, на които се е паркирало винаги и от общината знаят много добре, че е така, защото просто в рaйона липсва всякаква организация и адекватна планировка. Най-лошото е че ние няма къде да паркираме и сме поставени в патова ситуация", жалва се още Крумов.  

Автор на статията:
Слав Велев
8 коментара
fallback
fallback