IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:45 | 15 ноември 2020
Обновен: 15:22 | 25 април 2024

Депутати-лекари от БСП отиват да помагат в болниците в Свищов и Шумен

Сред тях е и варненски уролог

По материала работи: Слав Велев
Депутати-лекари от БСП отиват да помагат в болниците в Свищов и Шумен

Д-р Десислав Тасков/Снимка: АРХИВ

 

Депутатите-лекари от БСП заминават за болниците в Свищов и Шумен. Това съобщи председателят на българските социалисти Корнелия Нинова в пост във Фейсбук, предаде "ДНЕС.bg".  

 

По думите й стана ясно, веднага след като от парламентарната група на левицата са разбрали, че в болницата в Свищов няма нито един лекар в ковид отделението, са решили да помогнат.

 

„Проведохме разговор с тримата наши депутати-лекари: проф. Михайлов, Тимчев и Тасков. Те изявиха желание да заминат за там и да се включат в помощ на хората“ уточнява Нинова. „Обадих се на министъра на здравеопазването да даде съгласие да бъдат допуснати да лекуват в болницата. От него разбрах, че остра нужда от лекари изпитва и болницата в Шумен. Разговаряхме да разделим нашите депутати - единият в болницата в Шумен и двама в Свищов. Утре заминават. Благодаря на колегите-лекари. На всички българи кураж. Знам, че ще се справим“ написа лидерът на БСП в поста ди.

 

Проф. д-р Георги Михайлов е депутат от БСП. Завършил е медицина през 1981 г. Има специалности клинична хематология, клинични онкология и клинична педиатрия. Бил е началник клиника по хематология в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ), заместник директор на клиниката, а от 2015-а и неин директор. Национален консултант е по клинична хематология (2006-2017). Участва в извършването на първите трансплантации на стволови клетки в България.


Бил е Лекар на годината (1997),  Лекар на НСБАЛХЗ (2011). Неколократен носител на почетна диплома „Лекар, на когото българите вярват“. Носител и на почетния знак на БЛС.  
 

Заместник председател на Българската асоциация по клинична хематология, член на Европейската федерация по трансплатнация на хемопоетични стволови клетки (EBMT).
 

Един от авторите на „Визия за България“ на БСП.

 

д-р Илиян Тимчев е роден на 21 декември 1966 г. Възпитаник е на Медицинския университет в Плевен. Магистър е по медицина, специалист е по спешна медицина. От 1997 г. е лекар ординатор  във филиала на "Спешна помощ" в Берковица, от 2005 г. работи в хирургичното отделение на МБАЛ в Берковица.


От 2003 до 2014 г. е общински съветник в ОбС в Берковица, председател е на Общинския съвет в Берковица. Народен представител от листата на БСП от Монтана в 42 Народно събрание.
 

Д-р Тимчев е избран за депутат в 44 Народно събрание от листата на БСП от Монтана.

 

Д-р Десислав Тасков е роден във Варна. Завършил е IV езикова гимназия. Владее испански, английски и руски. Висшето си образование завършва в Медицинския университет – Варна. Придобива 2 специалности – урология и здравен мениджмънт.


От 2000 до 2004 г. е специализант в клиниката по урология в МБАЛ „Света Анна“. От 2004 до 2011 г. работи там като хирург – уролог. От 2011 г. работи като лекар уролог в СБАЛОЗ „Д-р Марко Антонов Марков – Варна”. Женен, с 2 деца.

 

Варненският уролог е и екс.-шеф на Окръжна болница във Варна и на общинската болница в Каварна. Той влезе на мястото на проф. Анелия Клисарова, която бе кандидат за кмет на Варна и като първа в листата на социалистите стана общински съветник.

Коментари

Виолета ( преди 3 години )
Радвам се че познавам такива хора като Доктор Тасков!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна