IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
14:35 | 18 ноември 2020
Обновен: 18:12 | 25 април 2024

Варненски хотелиери разказват как са успели да имат успешен сезон, въпреки пандемията

Откриха изложение „Туризъм ЕКСПО – Дестинация Варна“

По материала работи: Слав Велев
Варненски хотелиери разказват как са успели да имат успешен сезон, въпреки пандемията

Снимка: Община Варна

 

Изложение "Туризъм ЕКСПО - Дестинация Варна" бе открито официално днес от кмета на Варна Иван Портних, Франк Кванте - изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

 

Истинско предизвикателство е да говорим днес за новите бизнес модели в туризма - в условията на световна пандемия. Затова поздравявам организаторите за енергията и куража да организират и реализират това събитие, коментира кметът Иван Портних. Той изрази увереност, че благодарение на добрата комуникация и сътрудничество между туристическия бранш, местната и държавна власт, кризата ще бъде преодоляна, а секторът - възстановен.

 

„2020 г. бе тежка за световния туризъм, но днес в изложението ще се включат и собствениците и мениджърите на хотели, които изпращат успешен сезон. Те ще споделят своя опит и ще говорят как са направили това.  Всички говорят за пагубна година, как туризмът е на колене, как един отрасъл ще се заличи, а това категорично не е вярно. Туризмът е бизнес, който повишава имунната система на нас и нашите семейства“, заяви Павлин Косев, организатор на събитието.

 

Сред обсъжданите теми на форума са "Бъдещето на туристическия сектор през погледа на националната и местна власт", "Новите Covid тенденции във въздушния трафик и какво да очакваме в чартърните програми през 2021" и др.

Коментари

Новини Варна