IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:25 | 18 ноември 2020
Обновен: 19:42 | 22 април 2024

Манолова от Варна: Държавата да осигури безплатни тестове за всички

Лидерът на "Изправи се.БГ" поиска обещаните 30 млн. лв. за ремонт на Аспаруховия мост

По материала работи: Слав Велев
Манолова от Варна: Държавата да осигури безплатни тестове за всички

"Държавата незабавно трябва да осигури безплатни тестове за коронавирус за всички български граждани, а не лабораториите да печелят за сметка на хората", заяви във Варна председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова. Тя добави, че по предварителни данни печалбата им до момента надхвърлят 50 милиона лева. Манолова критикува правителството за това, че не може да установи реалното разпространение на заразата, тъй като капацитета на РЗИ в страната не е достатъчен, предаде Радио "Варна".

Борисов да си изпълни общението за ремонт на Аспаруховия мост. Настоявам в бюджета за 2021 г. да се отпуснат обещаните през 2015 г. 35 млн. лв. 5 млн. лв. вече са отпуснати, да отпуснат и останалите, за да се направи ремонтът през 2021 г. Щом има 1,7 млрд. лв. за асфалт, трябва да намери и 30 млн. лв. за ремонт на Аспаруховия мост, заяви o]e председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във Варна.

Жителите на кв. "Аспарухово" са събрали подписка с 1100 подписа за обследване състоянието на моста от независима европейска лаборатория.

 

"Призоваваме експертите на МРРБ и АПИ, които са изразили становище, че мостът е изправен, да дойдат и да им покажем, че мантинелите не отговарят на нормите за категория първа степен на опасност, не отговарят на типа мантинела по степен на защита. Няма извършено обследване за сеизмична устойчивост, въпреки назначеното от областния управител такова обследване. Има пукнатини в носещата конструкция, които са критични и трябва да се изследват и да се предприемат инженерни мерки, заяви инж. Дойчин Ников от "Клъстер Черноморска икономическа зона", които са обследвали състоянието на Аспаруховия мост, цитиран от "Морето.net".

Коментари

Новини Варна