IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
14:25 | 23 ноември 2020
Обновен: 13:09 | 25 април 2024

Гражданини спасиха дървета от бетониране във Варна

Заляли с чакъл, щели да правят паркинг в "Младост", друго го бетонирали в "Аспарухово"

По материала работи: Слав Велев
Гражданини спасиха дървета от бетониране във Варна

Снимки: Фейсбук/Илиян Стоянов


Гражданини спасиха дървета от бетониране и сигурна смърт във варненския квартал "Младост". В петък Илиян Стоянов сигнализира във Фейсбук, че до блок 155 и 152 в квартал "Младост" има опасност дърветата да бъдат бетонирани, а причината - асфалтирането на паркинг до новоизградена кооперация.

 

Още същия ден той подава сигнал до Община Варна, както и много негови съседи, които искат да спасят дърветата от унищожение.

 

Днес отново той съобщи във "Фейсбук", че в събота служители на Общината са отишли на проверка и са дали предписание. В неделя пространството около дърветата е било разчистено от положения чакъл и бетон от работниците на строителната фирма.

 

Според живеещите в квартала по време на строителството на кооперацията са били премахнати 30 дървета, а общински служители са обяснили, че ще бъдат засадени нови, но неясно къде, по компенсаторната програма.

За асфалтирано дърво в кв. "Аспарухово" сигнализира варненец в петък с молба за реакция от кмета на района Ивайло Маринов, предаде "Морето.net".

 

То се намира пред нова сграда на кръстовището на ул. "Нишава" и ул. Лайош Кошут, а живеещите в района предполагат, че това е направено с идеята дървото да бъде унищожено.

 

Още същия ден районният кмет обещава да вземе адекватни мерки и да изпрати служители.

 

Днес той съобщи във "Фейсбук", че през почивните дни асфалтът около дървото е бил премахнат и е била сложена пръст, примесена с тор.

Коментари

Новини Варна