IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:50 | 23 ноември 2020
Обновен: 23:58 | 23 април 2024

Докъде стигна ремонтът на пътя за Кабакум?

Живущите в СО "Ален мак" и "Кабакум" потърсиха отговорност от Община Варна за неизвестността около завършването на стартиралия преди повече от половин година проект

По материала работи: Слав Велев
Докъде стигна ремонтът на пътя за Кабакум?

Пътят от т.нар. "Дървен мост" до разклона за хотел "Ной" съвсем скоро ще придобие вид, който заслужават всички, живеещи в района. В момента се полагат няколко слоя асфалт, поставят се и бордюри. Към момента уличното осветление не работи, установи репортерска проверка на Радио Варна, но с приключване на ремонтните дейности, се очаква и това да се случи. 

 

Припомням, че преди месец хората от СО "Ален мак" и местност "Кабакум" потърсиха отговорност от Община Варна за затварянето на пътя и неизвестността около завършването на стартиралия проект. Тогава, зам.- кметът Христо Иванов увери, че се очаква работата по Лот 3 да приключи до средата на номеври, като отсечката ще бъде възстановена и асфалтирана. 

 

Друг интересен момент се появява на дневен ред. Въпрос, който е отправен от общинския съветник Стела Николова на 31.10.2020г. по Закона за достъп до обществена информация, и той е - кога и какви геоложки проучвания са правени в района преди да стартират ремонтните дейности по проекта? Според Закона, отговор трябва да бъде получен в 14-сет дневен срок, припомни пред Радио Варна Николова, че такъв към момента не е получен. Нейното запитване е било отправено и по време на постоянна комисия "Благоустройство и комунални дейности", отговор също липсва. 

 

Припомням, че участък "Лот 4" е спрян от Строителен надзор заради проблеми по трасето. Предстои проектантът да прецени как ще бъде изпълнен проектът. Там трябва да се извърши хоризонтален сондаж. За целта е подготвена траншея, в която да бъде направена шахта, която да послужи за извършването на сондажа, обясни Иванов. Проектът е спрян именно поради причината, че при сондажните дейности е била достигната една от къщите. Предприети са действия с цел обезопасяване на имущестото на хората.

 

Още подробности чуйте от репортера Нина Милошевич

Коментари

Новини Варна