IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:25 | 26 ноември 2020
Обновен: 17:44 | 25 април 2024

Варна създаде първи в страната модул за онлайн спорт

Видеата са с обучителна цел в направления фитнес, тенис на маса, баскетбол и волейбол

По материала работи: Слав Велев
Варна създаде първи в страната модул за онлайн спорт

Първи в страната модел за обучение и практикуване на спорт в дистанционна (онлайн) форма е създаден във Варна. Мултимедийната безплатна образователна инициатива насърчава практикуването на различни видове спорт от ученици и студенти в домашни условия. Проектът е осъществява от дирекция „Спорт“ към Община Варна и Икономическия университет в града.

 

Видеата с обучителна цел в направления фитнес, тенис на маса, баскетбол и волейбол са заснети през юли. Всеки клип се води от експерт в съответния спорт, представящ нагледно аспекти от своята дисциплина под формата на отделни тренировки. Проектът позволява обучението и практикуването на множество спортни начинания при изцяло дистанционни условия, съобразявайки се с актуалнитее условия и обстоятелства.

 

Чрез дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна и Регионалното управление по образование, видеата ще достигнат до директорите на всички училища, които могат да ги използват и приложат в спортната дейност по време на дистанционното обучение. Освен това клиповете  ще бъдат налични и в интернет.

 

Коментари

Новини Варна