IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:05 | 26 ноември 2020
Обновен: 13:11 | 18 април 2024

Готвачи зоват на протест от Варна

Работници от местните заведения на бунт срещу затварянето

По материала работи: Слав Велев
Готвачи зоват на протест от Варна

От Комитета на българските готвачи призовават работещите в сферите на ресторантьорството и хотелиерството да излязат на протест, за да настояват за компенсации и адекватни икономически мерки, които да гарантират доходи на хора, които остават без работа.

 

"За да се опитаме да предотвратим повторното затваряне на бранша, моля всички членове на групата(готвачи на всички нива, съединявайте се!) и всеки един работещ и собственик в браншовете (хотелиерство, ресторантьорство, фитнес инструктори и тн.) Присъединете се нямаме никакво време! Отново ще останем без работа и без доходи както ние така и семействата ни! От тази вечер в 19 часа всички излезте пред общините си докато имаме тази възможност после ще е късно! Няма да е такава голяма загубата за 2 часа да затворим всичко, каквато ще бъде, ако ни затворят за месеци! Разпространявайте нямаме време за губене!", призовава от Фейсбук страницата си  Ирена Борисова, представител на комитета за Варна.

 

Работещите в бранша настояват да им бъде осигурена една минимална заплата на член от домакинство до края на извънредното положение за всеки засегнат служител, независимо дали е в неплатена годишен отпуск.

 

Искат още банкови гаранции за отложено плащане на финансовите институции, бързи кредити и битови сметки, бързи ипотечни и потребителски кредити, предаде varna24.bg.

 

Забрана на наемодатели за принудително прекратяване на договор и неморално отношение по време на извънредното положение.

 

Задължаване на всеки един работодател да изплати изцяло дължимата заплата на работника си. В противен случай да я заплати в двоен размер плюс солидна глоба за да се предотвратят злоупотреби с работниците.

Коментари

Новини Варна