IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
17:03 | 26 ноември 2020
Обновен: 21:56 | 10 май 2024

Здравният министър се сбогува с Чирков във Варна

Кръщават улица на кардиолога в София, проф. Ангелов не коментира искането за применуване на болница "Св. Екатерина" в столицата

По материала работи: Слав Велев
Здравният министър се сбогува с Чирков във Варна

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов присъства на поклонението пред тленните останки на проф. Александър Чирков във Варна, след което съобщи, че ще предложи улица в София да носи неговото име, предаде Радио Варна.

 

"Днес България загуби един от най-добрите си лекари. Той беше основоположник на кардиохирургията в България. На такива хора имента им се изписват със златни букви и на небето. Целият му живот е един учебник, който всеки един български лекар трябва да прочете и да изучава много внимателно.Той успя в този прагматичен свят, по неговия си начин да съумее да вплете ведно и медицината и вярата в Бог, за да върши чудеса на земята. Освен, в буквалния си смисъл, и в преносния,  с неговaта грижа за човешкото сърце, той ни остави изключително ценни съвети за това как да живеем и да се грижим за себе си", каза проф. Ангелов.

Министър Ангелов не пожела да коментира актуалната ситуация във връзка със справянето с пандемията и новите мерки, като посочи, че е дошъл единствено, за да се поклони пред този велик лекар.

Коментари

Новини Варна