IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
09:50 | 27 ноември 2020
Обновен: 20:21 | 18 април 2024

Варненските кондуктори остават в стачна готовност заради масовите съкращения

Те искат отлагане на освобождаването си до края на извънредното положение

По материала работи: Слав Велев
Варненските кондуктори остават в стачна готовност заради масовите съкращения

Варненски кондуктори излязоха отново на протест тази сутрин заради масовите съкращения, които се очакват в "Градски транспорт ЕАД" - Варна. Служителите на обществения превозвач се събраха в 4 ч. сутринта на улица"Тролейна" 48 във Варна (пред един от гаражите на фирмата, намиращ се зад "Дом Младост"), за да изразят несъгласието си с готвените промени, предаде Радио Варна.  Протестът е организиран от кондуктори към градски транспорт Варна и е подкрепен от синдиката Автономна Работническа Конфедерация (АРК) - Варна. "Насред зима, в навечерието на празниците и в разгара на извънредното положение в страната, над 200 кондуктори от Градски транспорт - Варна  остават на улицата, без работа. От АРК смятаме, че тези действия на управата на Градски Транспорт - Варна са недопустими", казат в организаторите. 

Стачкуващите имат следните искания:  

 

1. Отлагане на съкращенията в предприятието до края на извънредното положение и общата пандемична ситуация;


2. Ръководството да се ангажира с точен брой работници, които ще бъдат назначени в ТАСРУД;


3. Ръководството да се ангажира с безплатна преквалификация и осигуряване на заетост за останалите работници извън нужните за ТАСРУД бройки или парично обезщетение в размер на 3 /три/ брутни заплати.    

 


"Кондукторите обявиха стачна готовност, а протестът ще бъде подкрепен и от работници от други сектори. Призоваваме за подкрепа и солидарност и гражданите на Варна. Нека заедно покажем нетърпимост към пренебрегването на човешкия труд и социалната сигурност в града ни"

Коментари

Новини Варна