IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
10:10 | 27 ноември 2020
Обновен: 11:13 | 19 април 2024

Днес става ясно коя градина приема децата на медиците на първа линия от Варна

Вече е определена ясла, която ще поеме най-малките отрочета на здравните специалисти

По материала работи: Слав Велев
Днес става ясно коя градина приема децата на медиците на първа линия от Варна

Днес ще стане ясно коя детската градина ще приеме отрочетата на медицински работници, които са на първа линия в борбата с COVID-19, каза за Радио Варна областният управител на Варна Стоян Пасев. Според него, вече е определена детската ясла която ще поеме най- малките деца на здравните специалисти.  

 

Медиците изразиха своите притеснения относно затварянето на ясли и детски градини, поставяща ги в невъзможност да продължат да работят.  Медицинските специалисти ще бъдат принудени да ползват правата си за временна неработоспособност или годишния си платен отпуск, за да гледат децата си в семейна среда, заявяват от Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Те настояват да има дежурни поне по една детска градина и детска ясла, където да се полагат грижи за деца на медици.

 

Ето какво каза за Радио Варна Райна Бояджиева, председател на Регионална колегия на Българската асоциация на професионалистите поздравни грижи във Варнa


От понеделник в Бургас детска градина ще поеме грижата за над 300 деца. Градината е в близост до университетската болница и при необходимост ще има денонощен режим на работа. В Добрич за целта бе определена детска градина "Слънчице". Медиците, които искат да се възползват от услугата, могат да попълнят електронен формуляр и да заявят онлайн, че децата им ще посещават дежурната детска градина, информират от общината.

Коментари

Новини Варна