IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:25 | 27 ноември 2020
Обновен: 11:16 | 10 април 2024

13 години затвор за Борислав, който уби жена си във Варна

Кремена почина само ден преди бракоразводното си дело с Николов, който я пребивал от години

По материала работи: Слав Велев
13 години затвор за Борислав, който уби жена си във Варна

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Борислав Николов, който уби съпругата си Кремена. Той ще лежи в затвора 13 години и 4 месеца, съобщиха от съда.  

 

Борислав беше осъден от Апелативния съд във Варна на 20 години затвор, но тъй като процесът се гледа по съкратената процедура, постановеното наказание се намалява с 1/3. 

 

Борислав и Кремена са сключили брак през 2013 г. След сватбата между тях започнали скандали, които често приключвали с побой. За проблемите починалата жена споделяла със семейството и приятелите си. Налице са и медицински документи за освидетелствания и многобройни жалби в полицията. Бракоразводното дело било насрочено за 26 февруари 2019 г. Два дни преди това след пореден спор, подсъдимият нанесъл на жената жесток побой в квартирата им във Варна. Кремена потърсила помощ от хазяите си. 

 

Борислав пък поискал съдействие от майка си, за да си вземе багажа. Двамата прибрали вещите и си тръгнали. Кремена заключила вратата след тях. По-късно съпрузите разговаряли по телефона. Причиненият в резултат на ударите по главата кръвоизлив обаче бавно потискал жизненоважни центрове в мозъка на пострадалата. Тя починала призори на 25 февруари. Тъй като не спазила уговорката да се обажда всяка сутрин на родителите си, майка й отишла в жилището и повикала полиция. 

 

Борислав трябва да изплати обезщетенията на родителите на жертвата в размер на общо 200 хил. лева. 
 

Коментари

Новини Варна