IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
08:20 | 30 ноември 2020
Обновен: 16:21 | 2 март 2024

Времето във Варна на 30 ноември 2020

Жълт код за областта, чакаме първия сняг

По материала работи: Слав Велев
Времето във Варна на 30 ноември 2020

Ще бъде облачно и с валежи, значителни в източната половина от страна. С усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще нахлува студен въздух.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи, предимно от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 6°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 12° - 13°.

В Източна България валежите ще са от мокър сняг и ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В южната половина от страната ще бъде по-топло и валежите ще са предимно от дъжд. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, а максималните ще са между 0° и 5°. Привечер от запад валежите ще спират.

Жълт код е обявен в Област Варна, предупреждават метеоролозите. Ще има валежи от мокър сняг, след обяд значителни по количество. Във вътрешността на областта ще се образува снежна покривка 5-15 см. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Ще има условия за виелици и навявания, както и за образуване на лед.

По морето се очаква усилване на вятъра от север-северозапад с пориви 14-19 м/с(7-8 по Бофорт).
 

Коментари

Новини Варна