IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:35 | 4 декември 2020
Обновен: 16:14 | 16 април 2024

Кметът на Варна получи награда от Българския червен кръст

Решението на Националния съвет на БЧК е в знак на признателност за активната и дългогодишна подкрепа

По материала работи: Слав Велев
Кметът на Варна получи награда от Българския червен кръст

Снимка: Община Варна

 

Кметът на Варна Иван Портних бе удостоен със златен медал от Българския червен кръст. Решението е на Националния съвет на БЧК, в знак на признателност за активната и дългогодишна подкрепа на БЧК - Варна в сферите на социално-помощните, здравни и младежки дейности, водно спасяване и на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, обяви Илия Раев, председател на ОС на БЧК - Варна, който връчи медала. "Тази награда е за всички доброволци, които в дни на изпитания самоотвержено са на първа линия, които с много труд всеотдайно помагат на бедстващите, подкрепят слабите. Благодаря им за съпричастието и човечността! Благодаря на БЧК за признанието", заяви кметът.

 

Тази година Община Варна е подкрепила финансово Българския червен кръст в раздаването на коледни пакети за социално-слаби граждани, за обслужване на център за домашни грижи, за провеждане на кампания срещу шофиране в нетрезво състояние. Ежегодна подкрепа се оказва и на Международния филмов фестивал на червенокръстките филми. Предстои и съвместна работа по проект по ОП "Развитие на човешките ресурси" - за патронажна грижа за 450 души.

 

Коментари

Новини Варна