IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:25 | 5 декември 2020
Обновен: 19:53 | 28 март 2024

Иван Иванов отговори за изключването си от БСП

Научил от медиите, че е изключен “на подпис” от левицата

По материала работи: Слав Велев
Иван Иванов отговори за изключването си от БСП

Иван Д. Иванов/ Снимка: Фейсбук

 

Народният представител от Варна Иван Иванов, отговори на решението на Националния съвет на БСП да го изключи от партията, заради съучастие в побой над съпартиец.

 

Ето и цялата позиция на Иванов, публикувана във Фейсбук.

 

"Уважаеми колеги, приятели и съпартийци, 
Научавам от медиите, че съм изключен “на подпис” от БСП!!!
Няма да коментирам “прозрачността” на самата процедура, която се изразява в грубо погазване  на Устава на БСП, нито натиска, упражнен върху членове на Националния съвет за събиране на необходимия брой подписи.
По-важното е, че в 21 век, партиен орган без да има съд и присъда решава, че си виновен по думи на съпартиец и те изключва. Ето така ръководството на БСП вижда демокрацията - точно, както в едни отминали години, които и без това още тежат върху образа на партията. 
Обръщам се към всички мои избиратели и колеги, които са ми гласували доверие: към днешна дата не съм търсен от нито един разследващ орган в държавата, не знам и дали се води разследване и категорично заявявам, че не съм замесен в криминални деяния от какъвто и да е характер. 
Проблемът, че един човек е изключен от БСП е личен, но е и обществен проблем - ръководството на партията, което трябва да е алтернатива на сегашното безпринципно управление, дава сигнал, че не се интересува нито от закони, нито от човешки достойнство, а работи по слухове, партийни интриги и клевети. Днес така се отнасят към съпартиец, утре така ще се отнасят към вас, гражданите. 
И това не е БСП, на която станах член, това са група хора, които имат скелети в гардероба и се притесняват, че някой може да отвори вратата му. 
Ще търся правата си по законен ред. Чл. 10  т.  8 от Устава на БСП казва, че: Партийните членове имат право  да участват лично, когато се обсъжда партийното им положение и дейност. Както е видно, такава възможност не ми бе дадена.:
 

Коментари

Новини Варна