IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:15 | 5 декември 2020
Обновен: 22:36 | 15 април 2024

Хванаха старши разследващ полицай с подкуп във Варна (ВИДЕО)

Бил един от добрите служители на системата с 20-годишен стаж

По материала работи: Слав Велев
Хванаха старши разследващ полицай с подкуп във Варна (ВИДЕО)

50-годишен старши разследващ полицай с инициали Л.Л. от Варна е бил хванат при получаване на подкуп. Това обяви на брифинг окръжният прокурор на града Красимир Конов, предаде "НОВА".

„На 4-ти декември наши служители задържаха 50-годишен разследващ полицаи в момент на получаване на сума от 2000 лв. С оглед на събраните до момента доказателства могат да се правят изводи, че тези пари са част от искана сума в размер на 10000 лв. През периода декември 2019г. до декември 2020г. са получени и други 5000лв., които са част от общата сума”, каза той.

По думите му парите са били във връзка с искане на разследващия полицаи да води разследване по начин, който да е изгоден на даващия подкуп, за да бъде прекратено наказателно производство, по което даващият подкуп е бил заподозрян в извършване на престъпление. 

„Доказателствата към момента сочат, че полицаят е действал сам. Привлечен е като обвиняем за две престъпления: за подкуп чрез изнудване и за извършена измама - за това, че част от исканата сума трябва да бъде предоставена на прокурора по делото на разследвания”, каза още Конов.

Директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР старши комисар Стефан Банков коментира, че въпросният разследващ полицай има 20 години стаж и досега не е имал никакви провинения. Сигналът е бил подаден от изнудвания.

 

Коментари

анонимен ( преди 3 години )
Не е имал провинения? Хаааххх.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна