IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
19:26 | 11 април 2015
Обновен: 23:11 | 2 май 2024

Пожарни дебнат около Катедралата

Огнеборците са провели инструктаж на църковните служители

По материала работи: Слав Велев
Пожарни дебнат около Катедралата

Пожарната във Варна е провела инструктаж на църковните служители във връзка с Великден. Това заяви началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението” - Варна инспектор Тихомир Тотев, предаде „Фокус”.

 

Според указанията, получени от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, във връзка с Великден в православните храмове са проведени инструктажи с църковните служители за съблюдаване на пожарната безопасност. Инспектор Тихомир Тотев посочи, че едно от най-важните изисквания е вратите на храмовете да бъдат отворени по време на празничните литургии, за да могат хората да влизат и излизат спокойно и в случай на бедствие, да имат свободен достъп до изхода.

 

„Направихме проучване и най-голямо струпване на хора се очаква около Катедрален храм „Св. Успение Богородично”. Именно поради тази причина в района на пощата ще има противопожарен автомобил, който ще е в готовност да реагира при възникване на пожар или бедствие”, каза в заключение инспектор Тотев. 

 

Коментари

Новини Варна