IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:52 | 10 декември 2020
Обновен: 18:03 | 15 май 2024

Ротарианци дариха предпазни средства срещу COVID-19 за медиците в МБАЛ “Света Анна” във Варна

Хората на първа линия получиха 700 медицински гащеризона, 40 специални ламинирани медицински гащеризони и шлемове

По материала работи: Ставри Таргов
Ротарианци дариха предпазни средства срещу COVID-19 за медиците в МБАЛ “Света Анна” във Варна

Представители на Ротари Клуб „ Варна“, Ротари Клуб „Варна – Евксиноград“, и Ротари Клуб „Галатея – Варна,“ дариха предпазни средства и консумативи на медиците от първа линия в борбата с COVID-19 е МБАЛ “Света Анна - Варна”.

Дарението съдържа 700 медицински гащеризона, 40 броя специални ламинирани медицински гащеризони и предпазни шлемове на обща стойност 12 500 лева. От него ще се възползват основно екипите на Спешното отделение, Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение и COVID-сектора на спешната болница.
  

Официалното предаване на дарението реализираха дистриктният офицер Николай Доцински и президентите на Ротари Клуб “Варна - Евксиноград”, и “Варна - Галатея”, Иво Христов и Ваньо Гичев.
    

“Основната  мисия на Ротарианската общност е да бъде в служба на обществото.  Ротари е организацията, в която хората са обединени около идеята безкористно да подпомагат и развиват общността, в която живеят.

Това дарение е нашият начин да дадем своя принос в справянето с най-злободневния проблем на нашето общество сега, а именно борбата с вируса COVID 19”, заяви Николай Доцински и пожела здраве на медиците от МБАЛ “Света Анна”.
    

Дарените медицински консумативи прие заместник-изпълнителният директор на болницата Севелина Бурани, която благодари на дарителите за проявената съпричастност към битката на лекарите с COVID-19.

Коментари

Новини Варна