IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:50 | 12 декември 2020
Обновен: 20:44 | 19 април 2024

Благотворителен коледен базар се провежда във Варна

Инициативата в подкрепа на деца в неравностойно положение е днес и утре

По материала работи: Слав Велев
Благотворителен коледен базар се провежда във Варна

За поредна година Комитетът по „Човешки права и мир“ към Асоциация на студентите-медици в България – Варна, заедно с Асоциация „Хипофиза“, организират благотворителен Коледен базар за децата в неравностойно положение.

На базара ще се продават ръчно изработени картички и други артикули.

Той ще се проведе на 12 декември (събота) от 10:30 до 14:30 ч. към Фермерския пазар във Варна мол и на 13 декември (неделя) пак към Фермерския пазар, но пред Фестивалния и Конгресен Център – Варна (ФКЦ) от 11:30 до 17:30 ч.

Със събраните средства ще бъде направен онлайн калкулатор за изчисляване на въглехидратите в храната на децата с диабет, посещаващи детски ясли, градини и училища. Калкулаторът ще е направен на базата на рецептурниците, по които се приготвя храната в тях, и ще е достъпен за бърза справка на въглехидратите от медицинските сестри. Той ще бъде достъпен също за родителите на децата с диабет, което го превръща в ценен помощник и вкъщи.

В духа на предстоящите празници какво по-хубаво от това да дадем част от времето си за някой друг? Облечете се топло, заредете се с добро настроение и заповядайте заедно да помогнем на децата в неравностойно положение!
 

 

Коментари

Новини Варна