IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:45 | 16 декември 2020
Обновен: 15:46 | 25 април 2024

Скоро няма да има ремонт на зоопарка във Варна

Удължиха срока за усвояване на заема

По материала работи: Слав Велев
Скоро няма да има ремонт на зоопарка във Варна

Удължаване на срока за усвояване на заема, с който трябва да бъде осъществен ремонтът на варненската зоологическа градина гласуваха общинските съветници на десетото заседание на Общински съвет Варна. Рдаио Варна припомня, че все още няма сключен договор с изпълнител на строително монтажни работи по първия етап от етап I „Ремонт и благоустрояване в сектор „Хищници“, зона „Големи котки". Парите за ремонта бяха осигурени със заем от 1 200 000 лв. с ДДС, изтеглен от община Варна още в средата на м.г. Финансирането трябваше да бъде получено до края на тази година.

 

Началото се бави, поради многобройните съгласувателни процедури, коментира за Радио Варна в началото на 2020 управителя Иванка Стоянова. В първия етап "Реконструкция и модернизация на сектор хищници" трябваше да бъдат разширени външните пространства на клетките на лъвовете, от 100 на 500 кв.м. и на тигъра от 70 на 200 кв.м. За втората част на ремонта "Реконструкция и модернизация на сектор вълци и маймуни", има изготвен проект, но няма разрешение за строеж от Министерството на културата. 

 

Във втория етап маймуните трябва да бъдат преместени на поляната между езерото и тревопасните животни, а площта на местообитанието им разширена от 100 на 1 000 кв.м. припомням, че тъй като вече няма лисици в зоопарка тяхното пространство трябва да стане част от външното пространство в клетката на вълците. Идеята е, настилките на хищниците от бетон и фаянс да бъдат заменени с камъни и пръст, които да наподобяват естествените им местообитания.

Коментари

Новини Варна