IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:20 | 17 декември 2020
Обновен: 20:32 | 16 април 2024

Облагородиха междублокови пространства в кв. „Аспарухово“

Тази година в програмата са се включили 3 етажни собствености от три блока във варненския квартал

По материала работи: Слав Велев
Облагородиха междублокови пространства в кв. „Аспарухово“

Снимка: Ивайло Маринов, Фейсбук

 

Приключиха дейностите в район „Аспарухово“ по програмата „Проекти за озеленяване и облагородяване на междублокови пространства“ в изпълнение на Наредба на Общински съвет Варна за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“, свързани с подобряване състоянието на зелените площи общинска собственост, съобщи във Фейсбук районният кмет Ивайло Маринов.  
 
Тази година в програмата са се включили 3 етажни собствености от три блока в кв. „Аспарухово“. В рамките на инициативата са облагородени пространствата пред и около блока на ул. „Моряшка“ 21, ул. „Кирил и Методий“ №36, вх. А и вх. Б.
 
Освен озеленяването, по желание на живущите в блока на ул. „Моряшка“ 21 са поставени два броя перголи, градински огради и каменни кашпи с цветя. На ул. „Кирил и Методий“ № 36 гражданите обособиха място за отдих, поставяйки беседка. Проектите са предварително съгласувани и одобрени от комисия по озеленяване в район „Аспарухово“ и изготвени безвъзмездно от служители на дирекция „КСИД“ при районната администрация, уточнява кметът.
 
„Тази година етажните собствености се постараха да постигнат максимален ефект в озеленяването. В двете градинки пред блок 36 на ул. „Кирил и Методий“ са засадени над 15 вида целогодишни растения“, допълва Ивайло Маринов.
 
„Надявам се да съумеем да запазим постигнатото и през топлите месеци да се наслаждаваме на зелени и красиви междублокови пространства“, написа кметът на район „Аспарухово“.
 

 

Коментари

Новини Варна