IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:20 | 17 декември 2020
Обновен: 15:15 | 26 март 2024

Откриха кокаин за над 12 млн. лв. в контейнер с дъски на пристанището във Варна (ВИДЕО)

Окръжният прокурор Красимир Конов разкри повече подробности и за тройното убийство във Варна

По материала работи: Слав Велев
Откриха кокаин за над 12 млн. лв. в контейнер с дъски на пристанището във Варна (ВИДЕО)

Във Варна е пресечен канал за трафик на кокаин към Нидерландия. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, предаде "Морето.net".

В него участваха началник на Отдел "Борба с наркотрафика" при Териториална дирекция "Северна морска" към Главна Дирекция "МРР" на Агенция Митници, г-н Светослав Калинов и Директора на Териториална Дирекция "Северна морска" при Агенция Митници, г-жа Соня Трифонова.

В контейнер, разтоварен на пристанището, са намерени 234 пакета с кокаин, скрит в дъски. Той е бил разтоварен на 11 ноември, а получателят е българска фирма.

Над 50 килограма е откритият наркотик, който е с изключително висока чистота. Кокаинът струва над 12 милиона лева, уточни прокурор Конов.

Изпратени са четири европейски заповеди за разследване, които са изпълнени от нидерландските власти.

На 16 декември са задържани няколко лица за престъплението, за които се смята, че са съпричастни към извършване на престъплението.

За успешното разкриване на престъплението и събиране на първоначални доказателства е реализирано успешно международно правно сътрудничество под егидата на Евроджъст и Европол.

 

 

Коментари

Новини Варна