IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
10:10 | 21 декември 2020
Обновен: 08:13 | 23 март 2024

Създателят на СОПА почина след усложнения от COVID

Варна се прощава с Юлиян Чолаков

По материала работи: Слав Велев
Създателят на СОПА почина след усложнения от COVID

Юлиян Чолаков; Снимка: Фейсбук - "За Морската"

 

"Почина Юлиян Чолаков, страхотен човек и приятел, който помогна на десетки хора и граждански групи да водят и печелят дела в защита на човешките си права. Истински рицар на правовия ред, той превърна административното право в СОПА за дисциплиниране на безотговорни и надменни институци", съобщиха от фейсбук групата "За Морската".

 

Той създаде Сдружението за оптимизиране на правосъдието и администрацията СОПА и редица други инициативи в родната си Варна. Чолаков е починал след усложнения от COVID във варненската окръжна болница.

 

"Скромната му личност, която никога не се е натрапвала, не поиска помощ от приятелите, не звънна на Кмета или Премиера, за да получи специални грижи. Вече е късно. Узнаваме сега, но не можем да ти помогнем, приятелю. Почивай в мир, няма да те забравим - теб и делата ти. Поклон!", пишат негови съратници.

 

Близките на Юлиян Чолаков съобщиха, че погребението му ще бъде в понеделник, в 11.45 в част Тополите на Варненското гробище.

 

Коментари

Новини Варна