IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:55 | 21 декември 2020
Обновен: 03:10 | 26 април 2024

Владиславовци вече тренират на новия спортен комплекс

Мащабният проект е реализиран върху площ от 38 дка

По материала работи: Слав Велев
Владиславовци вече тренират на новия спортен комплекс

Новия си спортен комплекс във варненския квартал „Владиславово“.се превръща в притегателно място за все повече жители на квартала, които спортуват на пистата и на открития фитнес.  Макар, че все още не е пуснат официално в експлоатация, пише Varna24. Комплексът определено може да претендира за най-модерния във Варна.

„Като детенце ми е. Помня как чертах на кмета Иван Портних картинки и мечтаех да го видя един ден завършен. Ето, че този ден дойде. Остава да бъде пуснат и официално в експлоатация“, коментира Николай Костадинов, кмет на район „Владиславово“.

Както вече стана известно, спортната зала към комплекса ще разполага с над 400 места за посетителите и по мащаби се явява втората Спортна зала във Варна с разгърната застроена площ от над 1000 кв.м. Под залата има подземен паркинг.  Паркоместа са предвидени и около залата, като общият брой на местата за паркиране ще бъде за около 100 автомобила.

Вътре в самата зала има санитарни помещения, съблекални, бани, тоалетни, складова база, както и кафе-клуб. Самото спортно съоръжение на комплекса  разполага с игрище за футбол със стандартни размери, покрито с изкуствена трева. Отделно са оформени две по-малки игрища за футбол на малки вратички. Има комбинирани игрища за волейбол и баскетбол и комбинирано игрище за тенис на корт. Отделно от това комплексът разполага и с професионален тенис корт. Според проекта е оформена алея за бягане и ролери около всички съоръжения. Изградени са зона за отдих, стрийт фитнес, сцена на открито, писти за спринтови дисциплини, аматьорски скейт парк, външна кафе-сладкарница в зоната на спортния комплекс.
 

Срокът за завършването на комплекса по проект бе до края на 2020 г. и той е спазен, въпреки кризата заради пандемията.
 

„Мащабният проект е реализиран върху площ от 38 дка, а за осъществяването му имахме изключителната подкрепа на общинската администрация в лицето на кмета на Варна Иван Портних, за което искам да изразя своята благодарност“, допълни Николай Костадинов.

 

Коментари

Новини Варна