IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:05 | 21 декември 2020
Обновен: 12:15 | 8 май 2024

БСП иска бюджет за "агонизиращия бизнес" във Варна

Червените в морската столица излязоха с декларация

По материала работи: Слав Велев
БСП иска бюджет за "агонизиращия бизнес" във Варна

Бюджетът на Варна за следващата година трябва да повече от всякога социален, а мерките в него трябва да бъдат съставка от лекарството за изцеление на агонизиращия местен бизнес. Това се заявява в декларация на общинските съветници на партията,  които призовават кмета и  администрацията му да ускорят темповете в подготовката на бюджет 2021 и да предоставят повече възможности за обсъждане и предложения от различните политически групи, граждански и професионални организации. 

 

Ето пълния текст на декларацията: 

 

"Ние, общинските съветници от групата на коалиция „БСП за България“ в Общински съвет – Варна, сме убедени, че във време на пандемия, когато са подложени на изпитание функционирането на основни държавни системи и техните възможности е нужно своевременно да помислим за адекватни управленски решения, с които да бъдем полезни за нашите съграждани.

За  съжаление на последната сесия на Общинския съвет отново видяхме, че истинските градски проблеми не са на дневен ред, а  властва политическият егоцентризъм на управляващото мнозинство, от който прозира управленска некомпетентност, доказателство за което са  гласуваните нови кредити за потъналия "Градски транспорт" и персоналните апетити за овладяване на общинската икономика.

Време е да се прояви политическа прозорливост, чрез която да направим така, че следващата година да е по-добра за Варна. 

На мнение сме, че най - важният инструмент за постигане на тази наша цел е БЮДЖЕТ 2021, който трябва да бъде пр прецизно планиран и да отговори както на обществените необходимости, така и на очакванията на варненския  бизнес, за който истинската подкрепа е единствената възможност за оцеляване. 

Затова ние, съветниците от БСП, считаме, че е настъпило времето заедно всички политически групи ускорено да започнем обсъждане на новия бюджет, който следва да е различен, антикризисен и повече от всякога социален. 

Апелираме към кмета и  администрацията му за ускорени темпове в подготовката на бюджет 2021 и предоставяне на повече възможности за обсъждане и предложения от различните политически групи, граждански и професионални организации. 

Нека бъде чут гласа на агонизиращия варненски бизнес и мерките на бюджета  да бъдат съставка от лекарството за изцелението му. 

Нека направим така, че новият бюджет на града ни да бъде формиран по нов, прозрачен начин, да бъде отражение на основните антикризисни "COVID" нужди, да бъде бюджет на новото здраво начало, а не на досегашното задкулисие.

Време е ние всички общински съветници заедно с повече позитивизъм и прагматизъм, загърбили политическия негативизъм и противоборството да изработим своевременно правилният антикризисен бюджет, нека чрез този бюджет съгражданите ни повярват, че по Коледа стават чудеса".

Коментари

Новини Варна