IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
11:03 | 25 декември 2020
Обновен: 09:56 | 29 март 2024

Преподавател от МУ-Варна с приз за развитието на спорта в Шумен

Каролина Николова е треньор по лека атлетика

По материала работи: Слав Велев
Преподавател от МУ-Варна с приз за развитието на спорта в Шумен

Снимка: МУ-Варна

 

Каролина Николова, преподавател по спорт във Филиал Шумен на МУ-Варна, спечели специалната награда за принос в развитието на спорта и ветеран – спортист за 2020 г. на провелата се класация „Спортист на годината” в Шумен. В рамките на събитието, което се провежда традиционно всяка година, се връчват награди в областта на спорта на най – успешните индивидуални състезатели, треньори и отбори. Тази година бяха отличени победители в категориите „спортист на годината”, „треньор на годината” и „отбор на годината”.

 

Каролина Николова има придобита специалност „Треньор  по лека атлетика” и заслуги като дългогодишен треньор по лека атлетика в СКЛА „Атлет-Шумен”. Участвала е в национални, балкански и европейски първенства. Многократен балкански шампион и рекордьор е в дисциплина 800 м., печелила е пето място на европейско първенство в Мадрид, Испания. След приключване на активна спортна дейност, продължава да печели приза за принос в развитието на спорта за град Шумен.

 

Поради усложнената епидемична обстановка награждаването се състоя без публика. Кметът на гр. Шумен г-н Любомир Христов връчи наградите и поздрави спортистите и техните треньори за постигнатите успехи. Той изрази своята гордост от отличните резултати и пожела следващата година да бъде още по-добра за шуменския спорт.

Коментари

Новини Варна