IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
09:00 | 6 януари 2021
Обновен: 00:09 | 26 април 2024

Вълчи дол се сдоби с нова линейка

С новия специализиран автомбил ще се повиши бързината при реакция за неотложни случаи във всички 22 населени места в общината

По материала работи: Слав Велев
Вълчи дол се сдоби с нова линейка

Снимка: Фейсбук/Георги Тронков

 

Филиалът на Спешната помощ в град Вълчи дол получи чисто нова оборудвана линейка, съобщи кметът на общината Георги Тронков.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ – Варна, д-р Мая Рашева, предаде специализирания автомобил, като пожела по-малко да са случаите, в които се налага употребата му.

Линейката е придобита в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ на Министерство на здравеопазването. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

С наличието на новия специализиран автомбил ще се повишат качеството и бързината при реакция за неотложни случаи както във всички 22 населени места в община Вълчи дол, така и за селата Николаевка, Дръндар и Доброплодно.

След откриването на общинската аптека, доставката на новия специализиран автомобил за нуждите на спешната помощ е поредна стъпка към подобряване на здравеопазването в община Вълчи дол.

Коментари

Новини Варна