IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:15 | 7 януари 2021
Обновен: 01:44 | 25 април 2024

Провадиец отвлече и изнасили дъщеря си

7 месеца по-рано той бил предсрочно освободен от затвора, където излежавал 10-годишна присъда за изнасилване и отвличане

По материала работи: Слав Велев
Провадиец отвлече и изнасили дъщеря си

41-годишен жител на Провадия ще бъде съден по общия ред по обвинение, че при условията на опасен рецидив отвлякъл и изнасилил дъщеря си. Това стана ясно след разпоредителното заседание срещу Стоян И. във Варненския окръжен съд, съобщиха от правораздавателния орган.  

Мъжът не се възползва от правото си на бърз процес, а настоя наказателното производство да бъде прекратено и върнато на прокуратурата, тъй като в обвинението не било посочено времето на извършване на престъплението. Петчленният състав на съда обаче прецени, че няма пречки делото да се гледа, като уважи искането на защитата и прокуратурата това да стане при закрити врати.  

Според обвинението безработният Стоян извършил престъплението на 1 ноември миналата година. Седем месеца по-рано той бил условно предсрочно освободен от затвора, където излежавал 10-годишна присъда за изнасилване и отвличане. След няколко неуспешни опита окръжните магистрати одобрили молбата му, като за оставащите 16 месеца до края на наказанието постановили да провежда задължителни срещи с пробационен служител.   

Бившият затворник заживял с приятелката си в Аксаково. Често им гостувала 18-годишната му дъщеря. На 1 ноември 2019 г. девойката отново посетила баща си. След вечеря той й предложил да пазаруват заедно. На връщане от магазина двамата пушили марихуана. По-късно Стоян блудствал с дъщеря си у дома. Въпреки че се съпротивлявала, той я откарал извън града и я изнасилил. След гнусната случка момичето направило опит да се самоубие.   

 

Коментари

Новини Варна