IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
08:10 | 9 януари 2021
Обновен: 18:32 | 25 април 2024

Времето във Варна на 9 януари 2021

Дъжд и сняг в събота

По материала работи: Слав Велев
Времето във Варна на 9 януари 2021

Днес в Североизточна България ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В остaналите райони валежите ще са от дъжд, по-значителни количества се очакват по Южното Черноморието и в Югоизточна България.

Следобед валежите временно ще отслабнат и ще спрат, но през нощта отново ще се активизират. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен северен вятър, ще продължи да прониква студен въздух и дневните температури ще останат близки до сутрешните – преобладаващите максимални ще са между 1 и 6 градуса, по Южното Черноморие до 8-9, за Варна около 5 градуса.

Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 9-10 градуса.

Дъжд вали в цяла Източна България. Сняг има в районите на Добрич, Силистра и Шумен.

Към 6 ч. сутринта, в повечето райони количествата на валежите досега са между 5 и 10 мм, във Варна 3. Започна образуването на снежна покривка в Североизточна България – в Разград 3, в Шумен под 1 см.

Атмосферно налягане 1 013 hPa, по-ниско от средното за месеца, но ще се повишава и привечер ще го достигнe. Oтносителна влажност на въздуха - 92%.

Коментари

Новини Варна