IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
14:25 | 13 януари 2021
Обновен: 02:26 | 28 март 2024

Осъдиха братовчеди, ограбили дете

Грабежът е извършен на 17 август 2020 г. във варненския квартал „Вл. Варненчик”

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха братовчеди, ограбили дете

Една година и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален срок режим са присъдите на 28-годишния Зоран А. и на 27-годишния Милан А. Те се признаха за виновни в извършването на грабеж чрез употреба на сила при условията на опасен рецидив. Двамата са братовчеди и са осъждани.

Грабежът бе извършен на 17 август 2020 г. във варненския квартал „Вл. Варненчик”. Зоран и Милан отнели със сила от 16-годишно момче мобилен телефон, портфейл и сумата от 20 лв. - всичко на стойност почти 200 лева.

Зоран е извършил престъплението в изпитателния 5- годишния срок от условното му предсрочно освобождаване по предишно осъждане. Спрямо 27-годишния Милан също не е изтекъл 5-годишната давност от изтърпяването на кумулативно наказание наложено от Районния съд в Бургас.

За извършения грабеж през миналата година двамата сключили  споразумение с прокуратурата, което беше внесено за одобрение в съда. 

След като го разгледа, Варненският окръжен съд прецени, че предложеното наказание от 7 месеца затвор, което всеки от тях приема да търпи, не е справедливо. Съдът се възползва от правото си да предлага промени и поиска завишаване на наказанието до минимум 1 г. и 6 месеца „лишаване от свобода“ при строг режим. Страните приеха промяната, след което Зоран и Милан подписаха споразумението. 

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последици на влязла в сила присъда. 

 

Коментари

Новини Варна