IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:15 | 13 януари 2021
Обновен: 14:26 | 25 април 2024

Паметникът на моряка във Варна отново забоксува

Проектът е спрян поради липса на финансиране

По материала работи: Слав Велев
Паметникът на моряка във Варна отново забоксува

Спешна среща с ръководството на община Варна са поискали от фондация „Морски съдби” във връзка с изграждането на Паметник на моряка. Проектът на този етап е спрян, това съобщи в морското предаване на Радио Варна капитан Димитър Димитров от фондация „Морски съдби”. Той уточни, че средствата за изливането на фигурата са свършили.

Общината се е ангажирала да съфинансира проекта със сумата от 60 хиляди лева, но миналата година фондацията не е получила никакво финансиране. „Средствата, вложени в паметника до сега, са единствено от дарения и то най-вече на физически лица”, каза капитан Димитров и допълни: "Все пак има и дарение от фирми. Една държавна фирма дари 10 хиляди лева".

"Отливането на фигурата на моряка струва общо 26 хиляди лева, като до сега е изплатена една трета от тази сума", каза още Димитър Димитров. Според него, ако бъде осигурено финансиране, паметникът може да бъде завършен за 7-8 месеца.

В интервюто за "Море и бряг" капитан Димитров не скри огорчението си от замразяването на проекта и каза, че дори обмисля дали да не финансира изграждането на паметника с лични средства.

 

Коментари

Новини Варна