IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:49 | 14 януари 2021
Обновен: 13:37 | 20 април 2024

Търсят кой изхвърли биологични отпадъци до варненска детска градина

Пространството до задния вход на централната градина "Звездичка" е печално известно на варненци

По материала работи: Слав Велев
Търсят кой изхвърли биологични отпадъци до варненска детска градина

Епруветки с етикети с имена и вакутейнери, пълни с кръв, са били открити захвърлени вчера следобед в центъра на Варна. Те са били оставени на ул. „Братя Георгиевич” № 35, до уличен контейнер за битови отпадъци, съобщиха от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).

На мястото е имало още пипети и маски за еднократна употреба. Захвърлените биологични отпадъци са били в близост до детска градина “Звездичка”. 

Снимка: Фейсбук група “Видяно и чуто във Варна”

 

След постъпване на сигнала на „зеления телефон”,  инспекторите от РИОСВ са извършили проверка на място, заедно с полиция и служители на Община Варна.
 
Дадени са предписания на кмета на Варна за незабавно почистване на допуснатото замърсяване и предаване на отпадъците на лице притежаващо съответният документ съгласно Закона за управление на отпадъците. Ще бъде сезирана РЗИ-Варна за определяне произхода на биологичния отпадък и Районна прокуратура за установяване на извършителя и предприемане на всички необходими мерки съгласно екологичното законодателство.

Пространството до задния вход на централната градина "Звездичка" е печално известно на варненци. Там редовно се търкалят презервативи и спринцовки. Мястото е едно от най-мръсните в града от години. В близост има медицински център, а вечер районът е предпочитано място за интимни ласки от жриците на любовта, които работят на бул. "Владислав Варненчик" около фото "Луна" и Образцов дом.

 

Коментари

Новини Варна