Варна 20°
fallback
Новини Варна
12:30 | 18 януари 2021
Обновен: 01:55 | 8 май 2024

Арестуват Карен Арменеца! Точил карти с Жабата и Аврам в Германия

Варненският окръжен съд разгледа искане по Европейска заповед за арест

По материала работи: Слав Велев

Германия иска да й предадем арменец, търсен за източване на карти. 38-годишният Карен М. по прякор Арменеца е обявен за международно издирване от съда в Тиргартен въз основа на Европейска заповед за арест от 7 септември 2020 г. 

Варненският окръжен съд разгледа искане на прокуратурата за предаването на Карен. Роденият в Русе Карен е бил задържан миналата седмица в морския град, където живее. Според обвинението на германските власти през 2017 г. той заедно с още двама българи с прякори Жабата и Аврам, както и още неизвестни лица, са създали престъпна група. Тя е източвала данните на банкови карти на голям брой клиенти в Берлин и други градове в Германия. Групата монтирана скимиращи устройства и камери на банкомати, за да може след това да бъдат правени дубликати на картите и теглени суми от сметките на притежателите на картите.  

Варненският окръжен съд прие, че искането за предаването на Карен М. е съобразено с изискванията на Закон за екстрадицията и ЕЗА. Налице е и изявление на на Карен, който изразява съгласие за доброволно предаване. С оглед обезпечаване на неговото присъствие в предстоящото дело за екстрадиция, Варненският окръжен съд намери, че спрямо Арменеца следва да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до фактическото му предаване на германските власти.

 
Автор на статията:
Слав Велев
варна германия арест затвор карен арменеца карти жабата аврам
2 коментара
fallback
fallback