IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:00 | 18 януари 2021
Обновен: 16:34 | 18 април 2024

Сложиха първия библиомат във Варна

Новата услуга на Регионалната библиотека “Пенчо Славейков” е на бул. Сливница №34

По материала работи: Слав Велев
Сложиха първия библиомат във Варна

Кадър: Vimeo

 

Нововъведение предлага варненската библиотека в условията на пандемия. Чрез тази услуга и устройство “библиомат” на читателите на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” ще се предостави възможност да вземат заявените  книги по всяко време на денонощието, през работните, почивните и празничните дни, 24/7, без да влизат в библиотеката.

За тази цел е необходимо  желаните материали да бъдат поръчани чрез електронната Е-заявка. Важно да се отбележи в поръчката, че  книгите ще бъдат получени чрез БиблиоМат.

След проверка на статуса и наличността на заявените материали,  до 24 часа читателите ще получат  e-mail кои от заявените книги могат да  бъдат получени чрез библиомата и кои са достъпни само на място в библиотеката. В отделно съобщение ще  бъде изпратена информация за номера на клетката и кода за достъп.

Библиоматът е поставен до входа на основната сграда на библиотеката на бул. Сливница №34.

Библиотеката благодари за финансовата подкрепа на посланика на библиотеките –евродепутата Емил Радев–за осъществяването на проекта. Представянето на БиблиоМата ще бъде на 19 януари 2021 г., от 11.00 ч. пред основната сграда на библиотеката.

Коментари

Новини Варна