IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:00 | 21 януари 2021
Обновен: 04:18 | 8 април 2024

Шофьорка се отърва с 1000 лева за катастрофа при "кръстовището на смъртта" край Долище

Жената не спряла на "Стоп"-а

По материала работи: Слав Велев
Шофьорка се отърва с 1000 лева за катастрофа при "кръстовището на смъртта" край Долище

41-годишна жена беше призната за виновна и наказана за причиняване на пътен инцидент, при който е била причинена телесна повреда на пътник. Това информират от пресслужбата на Районния съд във Варна.

Катастрофата е станала на 1 юли 2019 г. на кръстовището за село Долище, по пътя Кичево – Аксаковска панорама. Жената нарушила правилата за движение, като пренебрегвайки пътните знаци, не пропуснала движещ се автомобил по пътя с предимство и предизвикала сблъсък с друга кола. По този начин е била причинена средна телесна повреда на пътник в другото превозно средство, изразяваща се в счупване на бедрена кост, обусловило трайно затруднение в движението на долния крайник за период по-голям от един месец.

41-годишната подсъдима е правоспособен водач, с валидно свидетелство за управление на автомобил, с отрицателна алкохолна проба при произшествието, неосъждана и неосвобождавана от наказателна отговорност досега. Деянието е извършено по непредпазливост. 

Варненският районен съд й наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимата.

Съдебното решение подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна