IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
13:00 | 22 януари 2021
Обновен: 23:59 | 16 март 2024

Рзчистиха улиците на Варна от стари автомобили

780 трошки са премахнати през 2020 година

По материала работи: Слав Велев
Рзчистиха улиците на Варна от стари автомобили

780 излезли от употреба автомобила са премахнати от улиците на Варна през миналата година. 119 от тях са репатрирани принудително от ОП „Общински паркинги и синя зона“, а останалите 661 броя са премахнати доброволно от собствениците след направени предписания.

Акцията по разчистването на стари коли от обществени пространства започна през ноември 2017 г. Мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, имат стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години, уточниха от общинското предприятие. Стопаните им трябва да ги преместят на собствен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай, излезлите от употреба автомобили се преместват на паркинга в южната промишлена зона във Варна. Там колите могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им могат да ги приберат, след като платят такса за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, от ОП "Общински паркинги и синя зона“  ги предават за разкомплектоване на лицензиран оператор. 

 

Коментари

Новини Варна