IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:30 | 22 януари 2021
Обновен: 18:12 | 23 април 2024

Хотелиери: Бюрокрация бави парите за компенсации

Варненски браншовици искат среща с премиера

По материала работи: Слав Велев
Хотелиери: Бюрокрация бави парите за компенсации

Бюрокрация бави усвояването на парите за хотелиерите, кандидаствали по различни антикризисните мерки. За това алармира Павлин Косев-представител на БХРА във Варна, предаде Радио Варна. Той заяви по повод изпратеното писмо до премиера с искане на среща, за да се уточнят възможностите за отваряне на заведенията и изплащане на компенсации, че и за него, и за колегите му, запазването на живота и здравето на персонала и на клиентите е на първо място. Същевременно обаче, проблемите са много и свързани основно с тежката бюрокрация и различните правила за изплащане на компенсациите, което води до увеличаване на напрежението.

Според Павлин Косев, окончателното  решение в тази ситуация, може да бъде взето само от експертите в Министерството на здравеопазването.

Той казва, че като голям проблем за всички заети в бранша се явяват забавените плащания заради бюрократични спънки. Косев посочи, че искат нормален адекватен диалог с властта, защото само така може да се вземе правилното решение.

Подробности чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Пвлин Косев

 

Коментари

Новини Варна